Srđan Jovanović

portret2-srki  Zapostavljeni, nebitni i ne baš tako mladi beogradski glumac, zovimo ga Srđan, željan svega, riješio je da progovori. I nitko ga nije želio slušati.

Da bi ga ozbiljno shvatili, morao je napisati komediju, a da bi je napisao morao je kopati po sebi. To iskopavanje trajalo je nešto više od četiri mjeseca, a ono što je pronašao bilo je dovoljno materijala za sat i pol stand up komedije.

cb1 Od proljeća 2009. godine  pa sve do danas, igrajući stand up predstavu GRUPNA TERAPIJA, nazvana tako zbog ljekovitog djelovanja na publiku, Srđan putuje Balkanom s mikrofonom u ruci pričajući svoju priču koja se stalno mijenjala. Dolazili su novi likovi, a stari su odlazili, i sve više ljudi ga je počelo slušati i primjećivati.

Činjenica da se prvi ozbiljnije pozabavio ovim žanrom u Srbiji učinila ga je, barem u vlastitim očima, dovoljno bitnim da jednoga dana neka ulica ili škola nosi njegovo ime. Po prirodi skroman, i lijen, jedina želja mu je da živi od svog rada, što mu nekako i polazi za rukom.

REKLI SU O PREDSTAVI:

Jedan od najboljih tekstova današnjice, sjajna gluma, impresivna režija, remek djelo moderne umjetnosti“

Srđan Jovanović

„Gledala sam i, iako ne razumijem srpski, jako mi se dopalo. Vidi se da ima neku emociju“

Helen Ashly, novinarka New York Timesa

© AETAS d.o.o. 2008-2020, All rights reserved • Website & Design by: Kozacinski.com