Perica Jerković

perica_kolaz Rođen i odrastao u Bosni. Nakon udara tenkovske granate u podrum, u kojem se nalazio skupa s obitelji, odlučio je da možda ne bi bilo loše otići na kraći izlet u Sloveniju. Tamo su ga po nekom čudnom ključu prvo označili kao izbjeglicu, a samo 12 godina kasnije kao punopravnog građanina.

U srednjoj metalurškoj školi je upoznao sve ljepote koje građevinski posao pruža mladom i jakom fizikalcu, ali se u studentskim danima odlučio da bi svoje talente ipak radije predstavljao na pozornici i filmu.

U siječnju 2007 je okupio grupu ljudi sličnih ambicija i nazvali su se Komikaze. U razdoblju 2007-2009. Komikaze su bili glavni pogon razvoja stand-up comedy scene u Sloveniji, a u zadnje vrijeme su se članovi te grupe počeli profilirati kao samostalni komičari, sudjelujući još uvijek na zajedničkim skeč i stand-up projektima.

Perica u stand-upu kombinira klasično pripovijedanje prošarano oštrim one-linerima i obzervacijama. Tok riječi ponekad prekida segmentom punim gestikulacije i mimike, a ponekad jednostavno – šutnjom.

© AETAS d.o.o. 2008-2020, All rights reserved • Website & Design by: Kozacinski.com