O NAMA

Komedija s nogu (ime je zasigurno i definitivno, najtrapaviji mogući prijevod engleskog pojma stand-up comedy) označava prvu regionalnu produkciju, koja u različitim vrstama projekataa (festivali, klupski i teatarski nastupi, televizijska produkcija itd.) okuplja stand-up komičare iz zemalja bivše Jugoslavije. Naš rad smo započeli 2004. godine i nikako nemamo namjeru stati!

Mi vas nećemo ‘nasmijati do suza’. Zbog nas vas od smijeha neće ‘zaboljeti stomak’ niti biste se ‘upiškili u gaće’ (mada je bilo par slučajeva…). Nedajbože da bi vi kod nas u klubu od smijeha – umrli! Ono što možemo garantirati je da ćemo u jednoj večeri čuti stotinjak vaših smjehova, od hihota pa sve do onog gromoglasnog (ponekad popraćenog roktanjem… znamo mi, sve smo već čuli!) i da ćete na kraju na licu nositi osmijeh na putu kući!

Ono što treba znati, stand-up komedija nije pričanje viceva niti nekakva gluma u skečevima. Mi pričamo – o životu! Svakodnevne situacije su naša inspiracija, a svijet oko nas, naš je manevarski prostor. To je ono što želimo i umijemo. Oni koji su nam bili u gostima to mogu potvrditi, a oni koji još nisu – dobrodošli su!

Recimo da KsN ima za ponuditi za svakoga po nešto, a ono što je sigurno – nije za djecu! Naše teme su one svakodnevne (kuća, posao, novac, zdravlje, sex) do onih malo ‘viših’ kao što su mediji, politika, gospodarstvo, religija i klimatske promjene! Nastupamo u klubu, ali i u teatru, domu kulture, za klijente na korporativnim eventima, na humanitarnim priredbama… Ukratko – gdjegod nas se pozove, s pretpostavkom da nas se tamo hoće gledati i čuti ono što imamo za reći!

A za one kojima još uvijek nije jasno što je to u biti stand-up komedija, upućujemo ih da jednostavno taj pojam upišu na YouTube i nakon nekoliko pregledavanja (što domaćih, što stranih sadržaja) sve će im biti jasno!

komedija-s-nogu-movie-pub-zagreb-1 komedija-s-nogu-movie-pub-zagreb-3

Pod pokroviteljstvom Suzukija, bili smo obišli 12 hrvatskih gradova, a uz pomoć američke ambasade napravili prvu stand-up turneju u Bosni i Hercegovini. Producenti smo prvog regionalnog televizijskog serijala Komedija s nogu 3u1… Tu nećemo stati i najavljujemo da će nas u budućnosti vidjeti svako mjesto koje ima dvoranu i u njoj pozornicu. Nema? Dogovorit ćemo se!

Zahvaljujemo i našim partnerima, koji su nam pomogli u realizaciji prvih nekoliko sezona: American Express, Pringles, Ulix i Badel 1862. Iskrena zahvalnost ide i svim ostalim prijateljima koji su nas pratili od samih početaka i nikada nas nisu napustili, iako je bilo trenutaka kada su to mogli napraviti bez ikakve potrebe za isprikom.

Bili smo pojava, sada smo scena stand-up komedije. Sljedeći korak je postati – industrija!

© AETAS d.o.o. 2008-2019, All rights reserved • Website & Design by: Kozacinski.com