KOMEDIJA S NOGU

INFORMACIJE: +385 (0)91 799 0848

info@komedijasnogu.com

Komedija s nogu – O nama

komedija-s-nogu-movie-pub-zagreb-1 Mi vas nećemo ‘nasmijati do suza’. Zbog nas vas od smijeha neće ‘zaboljeti stomak’ niti biste se ‘upiškili u gaće’ (mada je bilo par slučajeva…). Nedajbože da bi vi kod nas u klubu od smijeha – umrli! Ono što možemo garantirati je da ćemo u jednoj večeri čuti stotinjak vaših smjehova, od hihota pa sve do onog gromoglasnog (ponekad popraćenog roktanjem… znamo mi, sve smo već čuli!) i da ćete na kraju na licu nositi osmijeh na putu kući!

Ono što treba znati, stand up comedy nije pričanje viceva i šala niti nekakva gluma u skečevima. Mi pričamo – o životu! To je ono što želimo i umijemo. Oni koji su nam bili u gostima to mogu potvrditi, a oni koji još nisu – dobrodošli!

Zagreb danas ima svoju pravu stand up comedy scenu! Scena je nastala nakon dosta godina napornog rada i entuzijazma. Čine je i stand up komičari (njih sada i preko 20) i odlična publika, koja se sada broji i u tisućama! Od sramežljivih početaka na savskoj splavi, došli smo današnjih svakodnevnih programskih večeri u više klubova u Zagrebu.

Komedija s nogu (ime je zasigurno i definitivno, najtrapaviji mogući prijevod engleskog pojma stand up comedy) i označava okupljanje komičara iz Hrvatske i regije na programskim večerima nasmijavanja publike.

Recimo da KsN ima za ponuditi za svakoga po nešto, a ono što je sigurno – nije za djecu! Naše teme su one svakodnevne (obitelj, posao, novac, sex) do onih malo ‘viših’ kao što su mediji, politika, gospodarstvo, religija i klimatske promjene!

Nastupamo u klubu, ali i u kazalištu, domu kulture, otvorenom učilištu, za klijente na korporativnim eventima, na humanitarnim priredbama… Ukratko – gdjegod nas se pozove, s pretpostavkom da nas se tamo hoće gledati i čuti što imamo za reći!

A za one kojima još uvijek nije jasno što je to u biti stand up komedija, upućujemo ih da jednostavno taj pojam upišu na YouTube i nakon nekoliko pregledavanja (što domaćih, što stranih sadržaja) sve će im biti jasno!

POVIJEST

Na nasukanoj splavi pokraj Save imena ‘Papillon’ u jesen 2004. godine započele su s radom radionice stand up komedije. Upisanih je bilo preko 30 polaznika. Više puta tjedno, pod vođenjem Slavice Knežević i Marka Torjanca, uz asistenciju Željka Vukmirice i Željka Königsknechta, buduće nade domaće stand up komedije usvajale su korisna znanja o pisanju, scenskom pokretu, ali i teoriju ovog humorističnog žanra.

Vatreno krštenje bilo je 31. siječnja 2005. godine. Na scenu izlazi 12 polaznika. Ostali su u međuvremenu odustali. Publika: rodbina i prijatelji te pokoji zalutali gost! Rezultat: preživjelo se. Zagreb je bio spreman, a uskoro ćemo biti i mi!

Nešto kasnije tog proljeća, krenuli su i redoviti tjedni nastupi u ‘Papillonu’. Neformalni naziv skupine ovih komičara bio je ‘Savski galebovi’, ali su uglavnom bili poznati kao ‘oni iz Papillona’. Vremenom se tucet stand up komičara polako svodi na njih – pet.

komedija-s-nogu-movie-pub-zagreb-3 U rano proljeće 2006. godine njih petero odlučuju da savsku obalu zamjene većim klubom  na asfaltu. Tada i tako nastaje – SVE5, koji ostatak sezone popunjava klub ‘Boogaloo’. Nova sezona donosi novi izazov – ‘Tvornicu’! Nastupajući na setu za produkciju Zuhra Light Showa, u suradnji s producentskom kućim Ring Multimedia, petero komičara i njihovi gosti često do kraja ispunjavaju ovaj prostor. Nakon što je nakon par mjeseci završeno snimanje ovog talk-showa, program se prebacuje nazad u ‘Boogaloo’.

Pod pokroviteljstvom Metroneta, u ‘Boogaloou’ se odvija i treća (2007-2008), a ujedno i posljednja sezona skupine SVE5, da bi od jeseni u zagrebačkom ‘The Movie Pubu’ s radom započela Komedija s nogu!

Tri sezone kasnije, lupski prostori u kojima smo nasmijavali publiku bili su: Movie Pub, Bulldog i na kraju Cranberry Bar. Krenuli smo s jednom večeri tjedno, pa onda dvije, pa tri… i ne namjeravamo tu stati.

Iako smo pod pokroviteljstvom Suzukija, već obišli 12 hrvatskih gradova, ni tu nećemo stati i najavljujemo da će nas u budućnosti vidjeti svako mjesto koje ima dvoranu i u njoj pozornicu. Nema? Dogovorit ćemo se!

Zahvaljujemo i našim partnerima, koji su nam pomogli u realizaciji prvih nekoliko sezona: American Express, Pringles, Ulix i Badel 1862. Iskrena zahvalnost ide i svim ostalim prijateljima koji su nas pratili od samih početaka i nikada nas nisu napustili, iako je bilo trenutaka kada su to mogli napraviti bez ikakve potrebe za isprikom.

Bili smo pojava, sada smo stand up comedy scena. Sljedeći korak je postati – industrija!

© AETAS d.o.o. 2008-2014, All rights reserved • Website & Design by: Kozacinski.com